- A DVTK-ra mindig is úgy gondoltunk, mint egy regionális multisport klubra, ahol a labdarúgás van természetesen az első helyen, és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy nem csak Miskolcon és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, hanem egész Észak-Kelet Magyarországon vannak partnerklubjaink - kezdte Sántha Gergely, a DVTK elnöke. - Örömteli számomra, hogy Tokaj városa, ezzel együtt Tokaj, mint brand is csatlakozott a DVTK-hoz. Három szempont miatt is nagyon fontos számunkra ez az együttműködés. Az első, hogy a zempléni térségben nem voltunk idáig jelen annyira hangsúlyosan, mint a vármegye többi pontján, a második, hogy Posta György úr személyében egy labdarúgás- és sportrajongó városvezetőt, együttműködő partnert tudtunk találni, harmadik szempont pedig maga a Tokaj-hegyaljai borvidék és a Tokaj brand, amely véleményem szerint a DVTK-val tovább erősíteni tudja egymást. Örülök annak, hogy elkezdődhet a közös munka.

- Az együttműködés három konkrét dolgot jelent. Az egyik, hogy a regionális utánpótlás képzési programunkon keresztül jelentős pénzösszeggel tudjuk támogatni a tokaji labdarúgás fejlődését, a másik, hogy a tokaji labdarúgás rendszerének fejlesztésében, kialakításában a DVTK szakemberei is részt tudnak venni és egy kölcsönös párbeszéd tud kialakulni a felek között, a harmadik pedig, hogy ezen a bástyán keresztül sokkal nagyobb esélyünk lesz megszűrni azokat a gyerekeket, akik abban a régióban laknak, futballoznak. A zempléni építkezést két és fél-három esztendeje kezdtük el miniszterhelyettes asszonnyal, amikor Szerencsen egy apró, de annál jelentőségteljesebb sportcélú beruházást eszközöltünk, egy darts terem létrehozásával. Azóta folyamatosan a párbeszéd és azon dolgozunk, hogy a zempléni térséget is be tudjuk vonni a DVTK mindennapjaiba. Ennek a következő lépcsőfoka ez az együttműködés, és remélem, hogy nem az utolsó - zárta Sántha Gergely.

- Nálunk a helyi csapataink mellett mindig a DVTK volt a legnépszerűbb csapat, nem véletlen, hogy tíz éve Szerencsen alakult meg az első nem miskolci DVTK-szurkolói klub - tette hozzá Koncz Zsófia, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye 6. számú választókerületének országgyűlési képviselője, az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese - Örülök annak, hogy a DVTK úgy döntött, hogy tovább szeretné növelni a jelenlétét a térségben. Ez jó hír mindenki számára. A klub által létrehozott szerencsi darts terem igazi közösségi hellyé vált. Édesapám is sokszor szurkolt a DVTK meccsein, emellett a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottnak és a polgármesterek csapatának is védte a kapuját. Én magam kézilabdáztam, aztán beállítottak focizni is, mondván, hogy a kézilabdázó lányok kemények, biztos jól fogom bírni. Igazuk is lett, imádtam is futballozni. Posta György polgármester úrnak komoly célja, hogy Tokajnak egy erős futballcsapat legyen, én pedig, mint a térség országgyűlési képviselője minden hasonló törekvést támogatok. Tokaj a nemzet számára az identitásunkat is meghatározza és mindenhol ismerik Tokaj nevét és a tokaji bort. Nagyon örülök az együttműködésnek és bízom abban, hogy a DVTK-val a jövőben még szorosabbra fűzi térség a kapcsolatait.  Gratulálok minden szereplőnek! Hajrá, Tokaj! Hajrá, Diósgyőr!

- Az együttműködésnek nagyon örülök, hiszen számunkra szakmailag ez egy óriási előrelépés, kapunk egy szakmai útmutatást és egymástól tanulva még több fiatalt tudunk megnyerni a labdarúgásnak, és még több tehetséget tudunk kinevelni - zárta Posta György, Tokaj polgármestere. - Tokaj egy iskolaváros, 1800 gyerek jár nálunk napi szinten iskolába, és ha szóba kerül az utánpótlásnevelés, akkor az ezekben az iskolákban tanuló gyerekekre is lehet építeni. Az utánpótlás-nevelésünkre nagyon büszkék vagyunk, megyei I. osztályban is megnyertük az ifjúsági bajnokságot, legutóbb második lett az U19-es csapatunk. Komoly tárgyalásokat folytatunk azzal kapcsolatban, hogy egy U16-s játékosunk a DVTK színeiben folytassa a pályafutását. Az a két brand, amit emlegetünk, a DVTK, ami a vármegyében és a régióban meghatározó, és Tokaj, ami egy szimbolikus brand, Magyarországon egyedülálló, hiszen, ha valaki hazánkról hall, akkor Puskáson és a Tokaji boron kívül talán még Budapest, ami eszébe jut. Hálás vagyok a Diósgyőrnek és miniszterhelyettes asszonynak, hogy ez az együttműködés létrejött, bízom benne, hogy közösen sok olyan fiatalt tudunk majd kinevelni, akik NB I.-ben fognak futballozni. Hosszú távon a magyar labdarúgásnak is példát mutathatunk, hogy az utánpótlás-nevelés terén hogyan tudnak eredményesen együttműködni a különböző klubok.