Beharangozó 2024. január 23., kedd

Szerdán Valenciában játszik a DVTK HUN-Therm

Utolsó előtti fordulójához érkezett az Euroliga csoportköre, a 13. játéknapon a Valencia otthonába látogatunk január 24-én, szerdán 19 óra 15 perctől. A Valencia a továbbjutásért küzd, azonban számunkra sem közömbös a találkozó, hiszen a csoport első két helyezettje pályaelőnyből várhatja a negyeddöntő küzdelmeit. A mérkőzés előtt bemutatjuk a spanyol csapatot.

Szerdán Valenciában játszik a DVTK HUN-Therm


Euroliga A-csoport 13. forduló

2024. január 24., szerda ( Valencia, Pabellon Municipal Fuente de San Luis)
19:15 Valencia BC - DVTK HUN-Therm

Mérkőzés információk

Helyszín

Pabellon Municipal Fuente de San Luis
Av. dels Germans Maristes, 16, Quatre Carreres, 46013 València, Valencia, Spanyolország

Közvetítés

A találkozót az Euroliga YouTube csatornáján lehet élőben követni.

Ellenfél-leső

A Valencia csapata a továbbjutásért küzd az Euroligában, de nem lesz egyszerű dolga: ahhoz, hogy odaérjenek az A csoport első négy helyének valamelyikére, mindkét hátralévő mérkőzésüket meg kell nyerjék, és vagy a Zaragoza, vagy a Schio együttesének kétszer is ki kell kapnia az utolsó fordulókban. Eddig felemás szezont futnak az Euroligában: A Fenertől oda-vissza kikaptak nagy különbséggel, hazai pályán pedig a Lyontól is vereséget szenvedtek és Diósgyőrben sem tudtak a legjobb formájukban kosárlabdázni. Ugyanakkor kétségtelenül egy rendkívül erős kerettel rendelkező csapatról van szó, ráadásul nemrég csatlakozott hozzájuk Alina Iagupova, de Alba Torrens és Queralt Casas is remek szezont fut. Nehéz feladat előtt áll tehát a Valencia, biztos, hogy nagy motivációval lépnek majd pályára, hiszen egy vereséggel biztos, hogy búcsúznak az elitsorozatból.

Egymás ellen

A 6. fordulóban hazai pályán fogadtuk a Valenciát a DVTK Arénában. Nem érkeztek hozzánk jó formában a spanyolok, hiszen az előző öt mérkőzésükből csak kétszer, a Lublin és a Sepsi ellen tudtak diadalmaskodni, míg mi veretlenül érkeztünk a találkozóra. Hazai pályán Monika Grigalauskyte és Ana Tadic remek játékának hála végül legyőztük a vendégeket, hiába Güelich 21 pontos teljesítménye.

2023. movember 22.
DVTK HUN-Therm - Valencia BC 67-56 (20-12, 18-20, 14-9, 15-15)