Beharangozó 2024. február 9., péntek

Fantasztikus hangulat várható a Diósgyőr - Újpest rangadón

Legalább 7-8 ezer szurkoló és ennek megfelelően fantasztikus hangulat várható vasárnap Diósgyőrben! Nem csak a hazai, hanem a hírek szerint az újpesti vendégtábor is nagy erőkkel készül az év első vasgyári rangadójára. A tavaszi bérletek és a jegyek is nagyon gyorsan fogynak, a legjobb helyek már elkeltek. A DVTK a Miskolci Rendőrkapitánysággal közösen arra kéri a szurkolókat, hogy a megszokottnál korábban induljanak el a stadionhoz és legyenek türelmesek, hiszen a belépőjegyeken szereplő adatok és a kedvezményes jegyekre való jogosultság szigorú ellenőrzése miatt a beléptetés hosszabb időt vehet igénybe. Rásegítő villamosok, útlezárások, rendőrségi közlemény. Összeszedtünk minden hasznos információt a rangadóval kapcsolatban.

Fantasztikus hangulat várható a Diósgyőr - Újpest rangadón

OTP Bank Liga 20. forduló

2024. február 11., vasárnap
14:45 Diósgyőri VTK - Újpest FC (Jegyek)

Jegyek és tavaszi bérletek

A belépőjegyek és a rendkívül kedvező árú tavaszi bérletek otthonról, kényelmesen, sorban állás nélkül online a jegy.dvtk.hu oldalon, valamint személyesen vasárnap 10 órától a DVTK Shopban is megvásárolhatók.

Az ajándékbolt szombaton nem nyit ki. Elővételben ezúttal is sokkal olcsóbbak a belépők. 

A mérkőzés rendőrségi szempontból fokozott biztonsági kockázatú, ezért kizárólag személyes adatok (név, születési hely, idő) megadásával lehet jegyet vásárolni.

Keresd Diós György vitézt a meccsek előtt! 

A DVTK - Újpest FC rangadó előtt is találkozhatnak szurkolóink a klub kabalafigurájával, Diós György vitézzel.

Szurkolj a VIP szektorból!

A Diósgyőr - Újpest rangadón is lehetősége van szurkolóinknak arra, hogy a DVTK korábbi legendás játékosaival, a megye üzleti életének szereplőivel és prominens személyiségeivel együtt, korlátlan étel- és italfogyasztás mellett szurkoljanak a csapatnak.

A kisgyermekkel érkező családokat ezúttal is gyereksarokkal és animátorral várjuk. 

Környezetbarát repohár rendszerre váltott a DVTK Stadion

A 2023/2024-es bajnoki évtől kezdődően az egyszer használatos poharak helyett környezetbarát repohár rendszerre vált át a DVTK Stadion. Bár az országban már sok helyen évek óta működik hasonló rendszer, szurkolóink közül többen most fognak először találkozni vele.

Miért váltunk repohár rendszerre?

  • Környezetbarát - sokkal kevesebb hulladék keletkezik a mérkőzéseken, így óvjuk a környezetünket is
  • Praktikus - cserélhető vagy visszaváltható
  • Kényelmes - könnyű és nem törik
  • Trendi - egyedi tervezésű, gyűjthető poharak

Rásegítő villamosjáratok indulnak

Az MVK Zrt. is készül a vasárnapi mérkőzésekre. A nagy érdeklődésre való tekintettel a közlekedési cég rásegítő villamosjáratokat indít, segítve ezzel a szurkolók könnyebb eljutását, illetve hazajutását. A rásegítő villamosok a Tiszai pályaudvar végállomásról 13:32-kor, 13:47-kor és 14:02-kor indulnak. A mérkőzést követően, a szurkolói létszámtól függően, igény szerint indulnak majd a menetrenden felül biztosított villamosjáratok a Tiszai pályaudvar irányába.

Változik a közlekedési rend a DVTK Stadion környékén

A rendőrség kéri a Diósgyőr szurkolókat, hogy lehetőség szerint tömegközlekedéssel érkezzenek a stadionhoz a korlátozottan rendelkezésre álló parkolóhelyek miatt.

A hazai szurkolók a DVTK Stadiont nem fogják tudni sem gyalogosan, sem gépkocsival megközelíteni a Mónus Illés utca felől, a Penny parkolóján keresztül, az uszoda irányából, valamint a DIGÉP irányából a strekken keresztül. A számozott utcák felül nem lesz biztosított az átjárás DVTK Aréna felé.

A VIP-be, valamint a 4. számú beléptető kapun belépni szándékozó szurkolók kizárólag az Andrássy utca felöl fognak tudni eljutni a stadionhoz.

A mérkőzés befejezését követően a rendőrség korlátozni fogja a Lórántffy Zsuzsanna utca forgalmát, ezért kérjük a hazai szurkolókat, hogy a mérkőzésre érkezve az érintett utcában mellőzék az útpadkán történő parkolást. A vendégszurkolók elvonulásáig a forgalomkorlátozás miatt a Kederföldi-lakótelepet (Kilián-Dél) a Muhi utca felé a Lórántffy Zsuzsanna utca érintésével nem lehet elhagyni. A gépjárművek a Kenderföldi-lakótelepet az Árvíz utcán keresztül a Kiss tábornok út, valamint az Andrássy út felé tudják elhagyni.

A vendégszurkolók stadionba jutásával és a gyűjtőpontokkal kapcsolatban az Újpest FC hivatalos weboldalán tájékozódhatnak a szurkolók. 

A DVTK és a rendőrség kéri a szurkolókat, hogy az intézkedések végrehajtásában a feladatra vezényelt rendőrök munkáját segítsék, türelmükkel, megértésükkel támogassák!

Fokozott rendőri figyelem a gyalogosátkelőhelyek környékén

Mivel sajnálatos módon nem is olyan rég egy tragikus halálesettel végződő gázolás is történt a DVTK Stadion mellett, a Miskolci Rendőrkapitányság a DVTK hazai mérkőzései előtt és után fokozott figyelmet fordít a gyalogosátkelőhelyek, valamint a busz- és villamosmegállók biztonságára. Kérjük szurkolóinkat a megszokottnál is nagyobb körültekintéssel közlekedjenek! 

Sportszerű szurkolás

Kérjük szurkolóinkat, hogy sportszerűen buzdítsák a Diósgyőrt! Kérjük tartsák tiszteletben a pályarendszabályokat, semmilyen körülmények között ne lépjenek a nézőktől elzárt területre (ellenkező esetben minden jogsértő magatartás rendőri intézkedést von maga után), tartózkodjanak a rasszista, homofób, gyűlöletkeltő rigmusoktól, az ellenfél és harmadik csapat szidalmazásától, valamint ne használjanak pirotechnikai eszközöket!