Férfi kézilabda NB II. Észak-kelet felsőház, 2. forduló

2024. április 6., szombat (Miskolc, Generali Aréna)

17:00 DVTK - Hajdúnánás KNKFT

A mérkőzés megtekintése INGYENES!

Mi történt eddig?

A DVTK magabiztos játékkal csoportját megnyerve jutott a felsőházba. A diósgyőriek 11 győzelem mellett egyszer szenvedtek csak vereséget az alapszakaszban a CSÉPE Salgótarján ellen idegenben, ami mellett +115-ös gólkülönbséget alakítottak ki. Hazai pályán az egész alapszakaszban magabiztosan őrizte veretlenségét Molnár András csapata. A felsőházat a piros-fehérek 10 gólos győzelemmel kezdték a Hajdúböszörmény otthonában az első fordulóban.

A Hajdúnánás együttese az alapszakaszt a harmadik helyen zárta 7 győzelemmel, 1 döntetlennel, 6 vereséggel és +43-as gólkülönbséggel. A felsőházba a sárga-fehérek 3 pontot (1 győzelem, 1 döntetlen) hoztak magukkal, amihez az első fordulóban nem tudtak hozzátenni egy gólos vereséget szenvedve a Salgótarján ellen hazai pályán.

Egymás elleni mérleg

A két csapat korábban még nem találkozott egymással, így első alkalommal dől el a két pont sorsa egymás ellen.

Várakozások

Molnár András vezetőedző: Az első és legfontosabb, hogy majdnem napra pontosan 4 hónap után játszhatunk hazai pályán. Ezt nem csak én, hanem a játékosaim is nagyon várják és reméljük a szurkolóink is. A céljaink eléréséhez nyernünk kell. Nagyon tiszteljük minden ellenfelünket, köztük a Hajdúnánást is, de ha el akarjuk érni, amit kitűztünk itthon kell tartanunk a két pontot. Próbáljuk ezt megvalósítani majd. Két hetünk volt készülni, amit hasznosan töltöttünk el. A védekezés ezúttal is rendkívül fontos szerepet kaphat majd, megpróbáljuk a lehető legkevesebb kapott góllal lehozni a mérkőzést.

Kohlrusz Levente jobbszélső: A hangulat az öltözőben a szokásos kiváló. Jó kedvűen maximális erőbedobással készülünk és örülünk, hogy végre hazai pályán tudunk játszani. Egy nagy lökést adhat, hogy ismét a Generali Arénában lépünk pályára a saját közönségünk előtt. Ez plusz motiváció mindenkinek. Ami pedig az ellenfelet illeti, lassabb játékra számítok, leginkább az átlövőikre kell majd figyelnünk és arra, hogy ne kényelmesedjünk bele az ő tempójukba.

2. forduló programja

2024. március 6., szombat

17:00 DVTK - Hajdúnánás KNKFT

18:00 Opus Tigáz Hajdúszoboszló - Váci FKA

18:30 CSÉPE Salgótarjáni SKC - Nyírbátor KC

2024. március 7., vasárnap

18:00 Gödöllői KC - Hajdúböszörményi TE

Tabella