A mérkőzés első harmada kevés eseményt hozott. Mindkét oldalon akadt kiállítás, amelyekből a Jegesmedvék kihasználtak egyet. A 16. percben Dansereau és Dudas volt az előkészítő, Galanisz pedig a végrehajtó, és már vezetett is a vendégcsapat (0-1).

Négyet vágtak a Macik!

A második játékrészből pontosan 6 perc telt el, amikor növelték előnyüket a Jegesmedvék. Ismét emberelőnyben játszottak a Macik, amikor Leppanen és Dudas passzát Dansereau lőtte a brassói kapuba (0-2). Kilenc percet kellett várni a következő DVTK gólra. Ekkor Somogyi értékesítette Galanisz és Leppanen átadását (0-3). A harmad utolsó fél percében alaposan felpörögtek az események. Tóth 21, míg Dudas 1(!) másodperccel a játékrész vége előtt mattolta Fülöpöt, így megnyugtató előnnyel vonulhattak a második szünetre (0-5). Ezeknél a góloknál Gőz, Sagert és Láda jegyzett asszisztot.

Bunyó a jégen

A harmadik harmadban már Tőke állt a Brassó kapujába, az öt „gombócot” beszedő Fülöp helyett. A hazaiak a 4. percben szépítettek Bíró révén (1-5). A 13. percben a hokibunyó kedvelői örülhettek, ugyanis brassói részről Bíró Ottó és Mátyás, a diósgyőri oldalról pedig Pavuk, Sagert és Gőz esett egymásnak, és ők öten összesen 50 perc büntetést kaptak. Négy perccel később Somogyi már a második gólját ütötte a meccsen (1-6). Bő másfél perc múltán Mihály tett egy szépségtapaszt a csúfos vereségre (2-6). A 18. percben Sprencz és Miskolczi találta meg egymást, így párosan mehettek a büntetőpadra.

A DVTK Jegesmedvék magabiztosan győzték le a Brassót, így 100 százalékos teljesítménnyel, azaz hat ponttal térhettek haza Erdélyből.

ASC Corona Brasov - DVTK Jegesmedvék 2-6 (0-1, 0-4, 2-1)

Brassói jégcsarnok 600 néző. Játékvezető: Csomortani, Gergely, Csata, Peter

DVTK Jegesmedvék: Kiss – Gőz, Sagert, Hajós, Galanisz, Somogyi, Popovics, Pavuk, Szilágyi, Láda B., Ritó, Tóth, Laczkó, Dansereau, Leppanen, Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Booras, Cseter, Adorján(k). Edző: Mayer Péter.
ASC Corona Brasov: Fülöp – Molnár, Fodor, Sprencz, Bíró G., Dimitru, Balázs, Pysarenko, Mihály, Imecs, Bíró M., Bíró O., János, Ghiorghies, Zsók, Virág, Petres, Péter, Márton, Tranca, Mátyás, Tőke(k). Edző: Keresztes Ottó.

Gól: Bíró, Mihály ill., Galanisz, Dansereau, Somogyi(2), Tóth, Dudas
Kiállítás: 40 perc illetve 38 perc

Mayer Péter: - Az elejétől uraltuk a mérkőzést, sok helyzetet dolgoztunk ki, és ezeket jó százalékkal használtuk ki. Az emberelőnyös játékunk megint jó volt, hiszen 3 gólt szereztünk ezekből. A harmadik harmad szakmailag kevésbé értékelhető, mert szinte folyamatosan emberhátrányban voltunk, de legalább ezt is tudtuk gyakorolni. A vége felé az érzelmek egy kicsit túltengtek, de a lényeg, hogy hat ponttal megyünk haza.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!