Beharangozó 2023. november 10., péntek

Kuznyecov Szergej: Kemény csata vár ránk

A DVTK szombat délután játszik a Mezőkövesd ellen az OTP Bank Liga 13. fordulójában. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk.

Kuznyecov Szergej: Kemény csata vár ránk


A DVTK sorozatban három bajnokit veszített az Újpest, az FTC és a Fehérvár ellen, utána azonban magabiztosan jutott tovább a MOL Magyar Kupában, és egy hete értékes pontot szerzett Felcsúton.

- Az elmúlt hetekben a magunk bőrén tapasztaltuk, hogy már nem az újoncot látják bennünk, hanem komoly motivációval lépnek pályára ellenünk - idézte fel Kuznyecov Szergej, a DVTK vezetőedzője. - Elég nehéz időszakon vagyunk túl, nagy szükségünk van egy újabb sikerre, amiben nagy segítségünkre lehet a szurkolótáborunk. Minél többen jönnek ki, és minél hangosabban szurkolnak már az első pillanattól kezdve, annál több energiát tudunk beletenni a mérkőzésbe, és annál közelebb kerülünk a győzelemhez.

Óvatosságra intő tény, hogy az idei bajnoki és kupamérkőzéseken, amikor a DVTK szerezte meg a vezetést, akkor egy kivételével mindig nyert, csak a Paks ellen lett döntetlen a végeredmény. Amikor viszont hátrányba került, akkor kivétel nélkül veszített.

- Amikor mi kaptuk az első gólt, akkor az ellenfél még jobban beásta magát a saját kapuja elé. Ezen a téren nehézségekkel küzdünk, dolgozunk a megoldásán, de nem egyszerű - ismerte el a szakvezető. - A karakter is fontos egy ilyen helyzetben, de a minőség még inkább. A csapatban vannak olyan játékosok, akik képesek feltörni az ellenfél védelmét, azt várom tőlük, hogy mutassák is meg a tudásuk legjavát. Bízom benne, hogy a Mezőkövesd mi szerezzük meg a vezetést, és utána tovább tudjuk növelni az előnyünket, de nagyon nehéz mérkőzésre számítok, mert egy motivált, formába lendülő csapat érkezik. Kemény csata vár ránk!

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában a Mezőkövesd látogat Diósgyőrbe.

- Egy nagyon fontos mérkőzésre készülünk, mert egy borsodi ellenféllel találkozunk, és már amúgy is régen játszottunk itthon, a saját közönségünk előtt. Szeretnénk győzelemmel visszatérni.

A Mezőkövesd egy mérkőzéssel kevesebbet játszott (az FTC elleni találkozót december 6-án pótolják), 10 ponttal a 11. helyen áll, három győzelem és egy döntetlen mellett 7 alkalommal szenvedett vereséget.

- A Mezőkövesd gyengén kezdte a bajnokságot, legutóbb viszont egymás után nyertek az MTK és a DVSC ellen - tért át az ellenfélre a diósgyőri vezetőedző. - A rutinos játékosaik visszatértek a sérülés után, ami stabilizálta a teljesítményüket. Úgy tűnik, mostanában megtalálták a kezdőcsapatukat, gyanítható, hogy hasonlóan állnak fel szombaton is. Egy nagyon veszélyes csapat érkezik Diósgyőrbe, amelyik mély védekezésből próbál gyors támadásokat vezetni, ráadásul mostanában távolról is több gólt rúgtak. Minden bizonnyal szombaton is hasonló stílusban védekeznek, és várnak a kontralehetőségre.

Az előző fordulóban Szatmári Csaba, Bárdos Bence és Farkas Dániel is hiányzott a védelemből, mégis kapott gól nélkül hozta le a csapat a felcsúti mérkőzést.

- A múltkori hiányzóknak fel kell kötni az alsóneműt, ha vissza akarják verekedni magukat a kezdőcsapatba, mert a Bozhidar Chorbadzhiyski-Alexander Vallejo párossal a védelem közepén kapott gól nélkül tértünk haza Felcsútról - jegyezte meg. - Ugyanakkor az is igaz, hogy Alex nagyon fontos szerepet tölt be a középpályán védekezésben és támadásépítésben is. Erre a dilemmára kell megoldást találni a szombati mérkőzésig. De akárki is játszik, szeretnénk kapott gól nélkül zárni ezt a találkozót is. Elöl pedig agresszívan kell játszani, és a csatároknak minden érzékükkel a gólszerzésre kell koncentrálni idei hatodik győzelmünk érdekében.